El 25 d’octubre es lliurarà el XVè Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea

En una cerimònia especial, oberta a tothom qui hi vulgui assistir, es donarà a conèixer el guanyador d’aquesta edició i s’homenatjarà a tots els participants del premi al llarg dels quinze anys

Divendres 25 d’octubre a l’Auditori Municipal de Vilafranca (20:30 hores) tindrà lloc l’acte de lliurament del Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea, que enguany es presenta amb tota la força que dónen els quinze anys de trajectòria del certamen literari.

Sota la direcció de Pep Puig els lectors han preparat una vetllada on es combinaran la música, la dansa, els muntatges audiovisuals i els parlaments d’algun dels protagonistes del premi dels darrers anys, tractant de reflectir les vivències passades i presents del singular premi literari. A l’acte hi assistirà el senyor Ferran Mascarell, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i la senyora Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

Durant l’acte es donarà a conèixer el que serà el guanyador del XVè Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea, que després d’haver superat les dues fases de lectura del premi on hi participaven 31 originals, rebrà la dotació de 10.000 euros del certamen i veurà publicada la seva obra, més endavant, a la prestigiosa col·lecció A tot vent d’Edicions Proa. Això serà després d’escoltar el veredicte del jurat final, que aquest any està integrat per les lectores i membres del Consell de 100+ Lectors Mercè Soler i Anna Mata, per en Jordi Tomàs, guanyador de l’any passat, Josep Lluch, editor de Proa, i els escriptors i crítics literaris Sam Abrams, Llucia Ramis i Pere Antoni Pons.

Els originals que han arribat a la fase final del premi són els que porten per títol0 “Els cors de pedra”, “Rellotges”, “Lladres d’històries”, “Relacions molt relatives” i “Els arbres que em conegueren”. En aquesta edició han participat més de cent lectors al premi, incorporant els participants que ho han fet a través del projecte L’Odissea al món, que ha permès que persones de fora del Penedès hagin format part del jurat del premi a través d’internet.

Tret d’una edició que va quedar deserta, el Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea ha premiat fins ara tretze obres literàries, entre les que destaquen “La ciutat dels àngels”, dAlbert Mas-Griera, “Alè de búfal a l’hivern”, de Neus Canyelles, que també va rebre el Premi Llibreter, “Disseccions” de Jordi de Manuel, “Olives Picants” d’Anna Monreal o “El cos deshabitat” d’Esperança Camps. I durant els quize anys s’ha fet seguint la mateixa pauta: amb la participació de cent persones que llegeixen i seleccionen les obres, destacant així pel seu caràcter participatiu, democràtic i associatiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *