Cinc obres passen a la final del XVè Premi El Lector de l’Odissea

Els 100 lectors, reunits en assemblea el passat divendres 20 de setembre, valoren l’alta qualitat dels manuscrits que han arribat a la fase final.

P9210292El Centre Artístic del Penedès – L’Agrícol va acollir la trobada dels integrants del Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea, on es van decidir les obres que disputaran la fase final del certamen. El Consell de 100+ Lectors va seleccionar cinc obres de les 31 que es van presentar a la convocatòria d’enguany, després d’haver super

Després del treball fet en nou grups de lectura, presencials i a distància, la posada en comú de les conclusions va donar peu a un intens debat literari per acurar la tria inicial, que superava els cinc finalistes. Aquest és el nombre màxim d’obres que poden arribar a la fase final del premi, i va ser necessari perfilar la selecció inicial degut a la qualitat de les obres que van arribar a la segona fase.at les dues primeres fases de lectura i valoració. Els originals escollits porten per títol Els cors de pedra, Rellotges, Lladres d’històries, Relacions molt relatives i Els arbres que em conegueren.

El jurat final està integrat per dos representants del Consell de Cent Lectors, escollits també en la mateixa trobada. En aquesta ocasió seran Mercè Soler i Anna Mata, que estaran acompanyades per en Jordi Tomàs, guanyador de l’any passat, Josep Lluch, editor de Proa, i els escriptors i crítics literaris Sam Abrams, Llucia Ramis i Pere Antoni Pons.

El guanyador de la quinzena edició del Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea es donarà a conèixer el proper divendres 25 d’octubre, en l’acte de lliurament del premi que es celebrarà a l’Auditori Municipal de Vilafranca. Fins aque

lla data els membres del jurat tenen temps per llegir i prendre una decisió.

1235087_202416146602886_698137795_n

En el marc del quinzè aniversari del premi des del Consell de 100+ Lectors es vol recordar que el llibre que es publiqui enguany tindrà una edició especial limitada, amb una portada dissenyada a l’Escola d’Art Arsenal, a més de la dotació del Premi de 10.000 euros, una part dels quals aportada pels mateixos lectors.

En motiu de l’aniversari els lectors van celebrar un sopar especial, ideat i cuinat per un grup dels mateixos lectors, i van poder degustar els caves i vins escumosos de les cases Olivé Batllori i Colet Vins i Caves, gaudint així d’un excel·lent maridatge entre gastronomia, viticultura i literatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *