14 obres passen a la segona fase del Premi El Lector de l’Odissea

A la trobada de lectors celebrada el passat dilluns 22 de juliol al centre cultural de l’Escorxador de Vilafranca els grups de lectura van emetre el seu judici sobre les obres que havien llegit, argumentant quines les consideren interessants per passar de fase i quines no. Dels 31 originals que es van presentar al premi 14 han estat escollits per a que continuin el seu camí fins la final. Les obres seleccionades han estat les que porten per títol Esborraràs les teves petjades, I matarem els morts, Quan em vinguin a buscar, La flor del toromir, Relacions molt relatives, Els arbres que em conegueren, Lladres d’històries, El gran salt d’en Clarinet, El paper dels Gríl·lids, Mambí, El sol del nord, No tractis Déu de vostè, Els cors de pedra i Rellotges.

En aquesta primera fase les 31 obres s’havien repartit en 13 grups de lectura. A partir d’ara es tornaran a dissenyar els grups, fent que les obres que han passat de fase siguin llegides per persones diferents. Cada grup tindrà temps fins al 20 de setembre per llegir i valorar els originals que els ha tocat, que és quan tots els lectors del premi es trobaran de nou per seleccionar els que passin a la fase final.

En aquesta edició del certamen literari penedesenc participen, com és habitual, alumnes del Consorci de Normalització Lingüística, que poden practicar la lectura en llengua catalana i la conversa en els espais comuns pròpis de la dinàmica associativa del premi. També llegeixen associats d’Òmnium Cultural de l’Alt Penedès, arran del conveni entre l’entitat i la llibreria l’Odissea. A més a més, gràcies a la iniciativa L’Odissea al món, que permet la participació per internet al premi, hi ha lectors de diferents comarques d’arreu de Catalunya i participants que viuen a l’estranger.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *