Arrenca la quinzena edició del Lector de l’Odissea

fotod xiv premi 007

La sala d’actes de l’Escorxador acollirà el que serà el tret de sortida del XVè Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea. Serà el proper dilluns a les vuit del vespre, on es realitzarà el repartiment dels originals que s’han presentat aquest any i es configuraran els grups de lectura amb els cent lectors que participen al premi.

Després de l’acte Oriol Pi de Cabanyes presentarà el seu llibre Oferiu flors als rebels que fracassaren, premi Prudenci Bertrana de l’any 1972 i ampliament censurat per la dictuadura franquista en el moment. Serà a les 9 de vespre en un acte obert a tothom, on hi podran assistir tan els lectors del premi com tothom qui ho desitgi.

Aquest any 31 obres competiran per guanyar el premi, essent una de les edicions amb més participació d’escriptors. Els lectors tindran temps fins al dia 22 de juliol per llegir i debatre sobre les obres presentades, ja que en aquesta data es celebrarà l’assemblea que donarà pas a la segona fase de lectura del premi, amb una primera selecció de les obres ja feta.

El Consell de Cent Lectors, com cada any, s’ha renovat notablement, incorporant nous lectors al premi. Aquest any també s’ha enriquit amb la inscripció de nous lectors que provenen dels cursos de català que imparteix el Consorci de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf, mantenint així la col·laboració entre l’escola i el premi de narrativa. Així mateix, també hi ha lectors que provenen d’Òmnium Cultural, arran de la col·laboració establerta entre l’entitat cultural i la llibreria l’Odissea.

En aquesta nova edició s’ha reforçat a nivell tècnic la participació de lectors a distància, estrenant una nova web del Premi (www.premi.lodissea.com) que facilita el procés d’inscripció i d’informació del dia a dia dels debats, i el Lector de l’Odissea s’ha extès a les xarxes socials, Facebook i Twitter, des d’on també es podrà viure l’experiència lectora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *