Arrenca una nova edició del premi de narrativa El Lector de l’Odissea

Més de cent lectors avaluaran les quinze obres opten al premi

Durant aquesta setmana s’ha posat en funcionament una nova edició del Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea, la catorzena. L’Escorxador de Vilafranca va acollir l’assemblea que donava el tret de sortida d’aquesta primera fase de lectura, on el Consell de Cent Lectors va repartir-se els 15 originals que s’han presentat al premi entre els deu grups de lectura que s’han constituït, vuit de presencials i dos de lectors a distància. En total, més d’un centenar de lectors realitzaran les funcions de jurat literari, seleccionant les obres que passaran a la següent fase i descartant aquelles que no considerin adients. Els lectors tindran temps fins al dia 23 de juliol per llegir i debatre sobre les obres presentades, ja que en aquesta data es celebrarà l’assemblea que donarà pas a la segona fase de lectura del premi.

El Consell de Cent Lectors continua comptant amb la participació de persones amb una llarga trajectòria dins el premi i alhora s’ha reforçat incorporant nous lectors. Com cada any, també compta amb nous lectors que provenen dels cursos de català que imparteix el Consorci de Normalització Lingüística de l’Alt Penedès i el Garraf, mantenint així la col·laboració entre l’escola i el premi de narrativa.

Durant aquesta setmana també s’han posat en funcionament els dos grups de lectors a distància, en el que serà una experiència pilot en aquest certamen i una nova modalitat de participació en una iniciativa literària d’aquestes característiques. En aquest sentit des de l’organització es valora molt positivament aquesta arrencada, ja que ha permès la incorporació d’una vintena de lectors d’altres comarques catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *