Sis obres passen a la segona fase del Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea

L’assemblea de lectors i lectores del Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea va decidir seleccionar sis de les quinze obres que s’han presentat enguany al certamen. Ho van fer en una trobada celebrada el passat dilluns 23 de juliol a l’Escorxador de Vilafranca, on cada un dels deu grups (8 de lectors presencials i 2 a distància) va anar exposant les seves conclusions després d’haver llegit i debatut les obres. Les obres seleccionades són les següents: Oprimits, El museu de l’elefant, Urbs, La memòria de l’Oracle, El mar dels traïdors i Dadà.

Aquestes sis obres són les que passaran a la segona fase de lectura del premi i seran llegides i avaluades per uns nous grups de lectura durant l’estiu. Fins a mitjan de setembre no clourà aquesta fase del premi, que haurà de designar les obres que passaran a la final.

La deliberació dels lectors va precedir una conferència de l’escriptor Jaume Cabré, que va omplir de gom a gom la Sala d’Actes de l’Escorxador de Vilafranca, i que va anar acompanyada d’un comentari crític de l’obra de l’autor per part de Sam Abrams. L’autor de Les veus de Pamano i Jo confesso va anar comentant els aspectes de la seva narrativa a partir de les preguntes dels assistents, així com els seus orígens com a escriptor i la seva manera de veure i de viure l’ofici. L’acte es va poder seguir en directe per internet gràcies a les noves tecnologies, i van ser diverses les biblioteques que van participar de la iniciativa, així com la llibreria + Bernat de Barcelona (que ho va projectar en una gran pantalla des del seu establiment) i particulars des de casa seva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *