El XVIIè Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea retorna al calendari de lectura habitual

El Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea, convocat per la llibreria vilafranquina, retorna enguany al seu calendari de lectura habitual, a l’estiu. Així ho han anunciat els organitzadors, després que l’any passat el canvi de l’editorial patrocinadora del certamen (RBA-La Magrana va agafar el relleu a Proa) retardés les dates.
El termini per a la presentació d’originals es va obrir aquest dilluns, 13 d’abril, i finalitzarà l’1 de juny. La primera fase de lectura, per part dels grups del Consell de Cent Lectors, s’iniciarà l’11 de juny i s’acabarà el 30 de juliol, dia en què se celebrarà l’assemblea per escollir les obres que passen a la següent ronda.
El 3 d’agost es donarà el tret de sortida a la segona fase de lectura, que finalitzarà el 17 de setembre amb la selecció dels manuscrits finalistes. Serà entre el 21 de setembre i el 3 de novembre, quan un jurat professional escollirà l’obra guanyadora, que es donarà a conèixer el 6 de novembre amb l’acte de lliurament del premi.
Un any més, els organitzadors del certamen han fet una crida als més joves a participar en el Consell de 100 Lectors. També han animat a empreses i particulars a participar-hi com a Amics del Premi, col·laborant-hi econòmicament per mantenir tota la infraestructura que hi ha darrere.
El lector de l’Odissea és un premi que trenca motlles dins el panorama literari català perquè atorga un paper actiu i decisiu als lectors, ja que són ells mateixos els responsables de seleccionar les obres finalistes, després de sotmetre els originals a un ampli i transparent procés de lectura i debat. A més, els seus participants fan una aportació conjunta al premi de 3.000 euros; la dotació restant fins als 10.000 euros l’aporten La Magrana i l’Ajuntament de Vilafranca.

Tret d’una edició que va quedar deserta, El Lector de l’Odissea ha premiat fins ara quinze obres literàries, entre les que destaquen “La ciutat dels àngels”, d’Albert Mas-Griera; “L’alè del búfal a l’hivern”, de Neus Canyelles, que també va ser finalista del Premi Llibreter; “Disseccions “, de Jordi de Manuel; “Olives picants”, d’Anna Monreal; “El cos deshabitat”, d’Esperança Camps, o “El Plagi, de Sílvia Romero. la guanyadora de la darrera edició va ser Raquel Ricart amb l’obra “El temps de cada cosa”, que es publicarà el proper mes de juny amb una portada dissenyada per un alumne de l’Escola d’Art Arsenal, fruit de la col·laboració del centre amb el premi.

Font: La Fura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *