Presentació d’El temps de cada cosa, novel·la guanyadora del Premi El Lector de l’Odissea a Vilafranca

La sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès acollirà la presentació del llibre de Raquel Ricart

El proper divendres 19 de juny es presentarà de manera oficial El temps de cada cosa, la novel·la de l’escriptora Raquel Ricart que va ser guardonada amb el XVIè Premi de Narrativa El Lector de l’Odissea. Serà a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès en un acte públic i obert a tothom a les vuit del vespre.

La seva autora, estarà acompanyada per l’editor de RBA-La Magrana, Jordi Rourera, a més de Montserrat Masó com a representant dels cent lectors. També hi seran presents els representants del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i de l’Ajuntament de Vilafranca, que són les institucions que col·laboren en l’organització d’aquest certamen.

Aquest acte de presentació posarà punt i final a la setzena edició del certamen alhora que representarà el tret de sortida de la dissetena, ja que el premi dels lectors recupera el seu calendari habitual i es portarà a terme durant l’estiu, que serà quan els cent lectors que integren el jurat llegiran i seleccionaran les obres que s’hagin presentat.

El temps de cada cosa

portada_odissea_webLa novel·la comença quan Tomàs Bel, professor universitari, veu entre els alumnes una viva imatge de l’americana Mary Castaway, el seu gran amor perdut fa vint anys, sense saber que és a punt de tancar-se una història extraordinària, plena de ramificacions insospitades.

Seguint diversos fils que s’entrecreuen al llarg de més de mig segle i que van de València fins als Estats Units, Raquel Ricart novel·la l’amor incondicional i l’abandó, amb la pèrdua dels fills, els secrets, el remordiment i la redempció com a elements principals.

Un llenguatge ple de força i ric d’una poesia que va dels versos d’Ausiàs March a l’Strange fruit que cantava Billy Holiday és el vehicle d’una novel·la que ha seduït el jurat per la seva profunda emotivitat i pel pòsit perdurable d’humanitat que deixa.